MudaHula

mudahula-01

Spændende unika design fra grønlandsk møbelværksted

Tekst: Thea Sandeman Jensen, greenland today Juli 2016

Anders Zeeb er »midt i 30’erne« og uddannet tømrer. Som iværksætter har han kombineret sin passion for træ og møbler i sin forretning møbelværkstedet »MudaHula«

mudahula-02

Præget af familien
Anders kommer oprindeligt fra Uummannaq. Han levede mange år i Danmark, før han kom tilbage til Grønland, og slog sig ned i Nuuk med sin kone og parrets to børn.

Børnene har stor betydning for firmaet, for Anders lavede sit første bord til datteren. Desuden har børnene Liam og Norah, kælenavnene Muda og Hula, som er blevet til navnet på møbelfirmaet.

– Børnene har givet firmaet navnet, og deres mor har støttet mig meget med firmaet, hvor hun bl.a. hjælper med kommunikation, inspiration og god energi, forklarer Anders.

mudahula-03

MudaHula
I møbelværkstedet designes og fabrikeres møbler med bl.a. ovntørret træ og genbrugeligt materiale som f.eks. drivtømmer. Der er ikke to af møblerne, der er ens, hver enkelt er blevet høvlet, pudset og evt. olieret.

– De produkter, jeg laver, er lidt som kunst, fordi hvert møbel er unik,« fortæller Anders. Hvis jeg finder et stykke træ i byen eller på stranden, så forsøger jeg at bruge det.

Han laver alt fra spise- og sofaborde til stole og skærebrætter. Desuden får han tit nye udfordringer fra kunderne, der spørger, om han kan lave et eller andet specielt, de mangler.

– Lige nu sælger jeg flest møbler her i Nuuk, men de kan også bestilles gennem Facebook, slutter møbelsnedkeren.

greeenlandtoday-no-27   Læs side 36