Grønland nummer 1 på Facebook

Grl nummer 1

I Grønland kommenterer vi i gennemsnit på 18 Facebook opslag om måneden. Det gør os til verdens mest aktive land med hensyn til kommentarer på Facebook

Uden veje mellem byer og bygder, er Facebook blevet samlingspunktet for Grønlands befolkning, både herboende og grønlændere og andre med tilknytning udenfor landet. I alt xx med bopæl i Grønland har en profil på Facebook.

Uendelig nyhedsstrøm
På Facebook finder vi nyheder og informationer døgnet rundt, blandt andet fra de etablerede medier som Sermitsiaq.AG og KNR, der laver opslag på Facebook så vi føres over på deres sider og kan læse hele nyheden.

Facebook er også fyldt med »nyheder« fra private opslag, der deles, kommenteres og »likes« i stort omfang. Vi har alle sammen fået vores egen lille nyhedskanal, og håber selvfølgelig flest mulig ser vores opslag, fortæller Malou Madsen fra Promote Greenland.

Da mængden af private opslag og reklamer vokser konstant, er det i gennemsnit kun én ud af 15 følgere der ser hvert opslag. Derfor tilbyder Facebook betalte reklamer, så firmaer kan målrette deres reklamer og få dem vist til folk, der ikke nødvendigvis følger deres Facebook side, forklarer Malou.

Grl 21 klik pr md

21 klik hver måned
Verdens reaktioner på reklamer på de sociale medier er faldet med 20% siden april, fra i gennemsnit 10 klik på reklamer pr. måned, til nu 8 klik pr. måned. Men med 3 milliarder brugere på Facebook worldwide er det stadig billioner af klik hver måned.

I Grønland klikker hver person stadig på 21 opslag i gennemsnit hver måned, hvilket gør os til verdens tredje mest aktive land, kun overgået af vores nordisk naboer Island og Færøerne.

Som ringe i vandet
Hvad de færreste måske tænker over, så virker en kommentar eller en »synes godt o som en lille deling. Det betyder, at når man »synes godt om« noget, åbner man for at ens venner på Facebook også ser opslaget, fortæller Malou Madsen fra Promote Greenland.

De sociale medier er blevet et stærkt medie, fordi de fungerer ligesom ringe i vandet. I løbet af et døgn har vi alle set de største nyheder eller de bedste billeder, bare der er nok »venner« der kommenterer, synes godt om eller deler, forklarer hun.

Kilder: Facebook, Hootsuite & We are Social, Promote Greenland, Juli 2018