UDHOLDENHEDSPRØVE FOR SPORTSFOLK

Foto-Mads-Pihl-630

Udholdenhedsprøve for sportsfolk med en stærk vilje

 
Arctic Circle Race blev en succes oplevelse for løber nummer 217 Jesper Regin, der blev nummer 10 i sin aldersgruppe for 40-49 årige mænd, og sammenlagt nummer 50 blandt mændene.
Af greenland today
31 MAR 2012
Jesper Regin, født den 8. oktober 1971, kommer fra Hjørring, Nordjylland, Danmark og har de sidste tre år boet i Nuuk, hvor han arbejder for Visit Greenland som Emarketing Consultant. Han deltog først og fremmest i Arctic Circle Race (ACR) 2012 i Sisimiut for selve oplevelsen.
– Jeg har stået på ski siden jeg var 6-7 år. Jeg startede med langrend, men gik over til alpin så snart jeg fik lov af min mor. I dag er randonnée og offpiste det bedste jeg kan foretage mig, men turski med pulk står også højt på listen.
Træning
– I forhold til min deltagelse i ACR løber jeg alt for lidt på langrendsløjpen. Men vi har været lidt mere heldige med sneen i Nuuk i år, så der har været mulighed for randonnée, og det er jo trumf …
– Normalt er Mountainbike er min sport, men i modsætning til i Danmark er det sæsonbestemt her i Grønland, hvor jeg til gengæld er begyndt at løbe lidt, helst i fjeldet.
– Jeg træner egentlig ikke særlig meget, men kører Mountainbike og løber for fornøjelsens skyld. Om sommeren 3-5 gange om ugen, og om vinteren 2-3 gange om ugen (man kan heldigvis godt løbe langrend med pandelygte efter arbejde).
– Randonnée giver også godt til benene, når man går 1000-2000 højdemeter med tungt udstyr i dyb sne (hvis man er heldig!). Og så sidder jeg på spinning cyklen en gang om ugen – og dét er kun for træningens skyld!
– Op til ACR er det minimalt hvad jeg fik trænet specifikt til løbet, desværre, og lige inden var jeg i Danamrk i to uger, helt uden at træne.
Private-630
Første ekstrem skiløb
– Dette var min første deltagelse i ACR, og det er første gang jeg deltager i et XC skiløb, overhovedet.
– Mit mål var at deltage, gennemføre og få en oplevelse ud af det. Jeg er heldigvis ikke så meget konkurrencemenneske – et held når jeg nu heller ikke har fået trænet til løbet.
– Det jeg frygtede mest ved ACR var Vinden! På mine fjeldture i Grønland har jeg efterhånden lært, at vinden ofte er den afgørende forskel på en fantastisk luksustur, og en tur der handler mere om overlevelse.
– Jeg har naturligvis også stor respekt for de mange højdemeter til ACR; det er hårdt når det går op, og for en der er vant til alpinstøvler er det også udfordrende, når det går ned af igen i de små langrendsstøvler. Og så får vinden sporet til at fyge til, hvilket gør det langt mere krævende at styre skiene.
Løbet
– Første dag i ACR var i hård og udfordrende, men anden dagen var måske sværere på grund af konturløs sigtbarhed, og temperaturer tæt på nul grader, som gør smøringen til noget af en balancekunst. Men jeg synes at det gik rigtig godt på anden dagen, og jeg var meget tilfreds.
– Den sidste dag var endnu bedre; vejr, temperatur, teknik og personlig form fungerede rigtig godt for mig, og jeg kom i mål mere end en time før end forventet.
– Mit mål var at komme under 20 timer sammenlagt. Men det var grebet helt ud af det blå, da jeg ikke havde noget at sammenligne med overhovedet. Men efter de første dage betød det at jeg havde ca. 6:50 til at komme hjem søndag, så sluttiden den dag på 5:34 var en god afslutning!
– Jeg tror bestemt, jeg vil deltage i ACR igen, men jeg ved ikke lige hvornår.
Jesper Regin sluttede med en samlet tid på 18:43:57 for de 160 kilometer over tre dage.
Private-1-630