TILLIE CHILE MARTINUSSEN

tillie-chile-630

Tillie Chile Martinussen

32 år, Nuuk
Har netop arbejdet som ministersekretær. Arbejder i frivilligt arbejde med foreninger og aspirerer til at blive politiker. Jeg skal lige have besluttet mig for hvad jeg godt kunne tænke mig at arbejde med fremover. Det er ligesom et valg mellem fast arbejde eller evt. projekt-ansættelser, eller noget helt tredje.
Jeg vil bruge de næste par år på, at lave noget hvor jeg samtidig noget har tid til at træne, fordybe mig og gøre ting jeg holder af. At kunne mærke alting helt ned i maven hver dag, og følge lysten noget mere end pligten. Verden står åben lige nu, det er lidt spændende.
Det er vigtigt for mig, at være med til at gøre en forskel og at glæde mig selv og andre. Jeg synes det er det hele værd, når man gør noget man elsker som samtidig tjener et formål. Man må jo selv være den forandring man ønsker at se i verden. Nu må vi se. Jeg skal i hvert fald snart ud at rejse, på en eller anden måde.
 tillie-chile-225 tillie-chile-400
Følger du med på Greenland Fashion siden? hver dag, tit, sjældent?
Jeg følger den ca. en gang om ugen, og når den popper op i min newsfeed.
 
Nogen ting du synes siden mangler eller kan gøre for at blive bedre?
Layoutet kan måske med tiden blive lidt mere lækkert? Synes billederne er fede, men den mangler lidt mere kulør.
tillie-chile-207-2 tillie-chile-207-1 tillie-chile-207
Hvad betyder mode for dig?
Mode er afslapning for mig. Der sker et eller andet når jeg ser tøj & accessories, former og farver, snit og sammensætninger. Det kan være lidt som at gå på kunstmuseum når det er bedst; det skærper sanserne, sætter hjernen på kreativitets-eventyr, giver mening når det passer den enkelte.
Tøj, mode og accessories er på en måde hyper-socialt. Det er et helt non-verbalt udtryk for følelser hos skaberen, bæreren og beskueren.
– Det er fedt når folk udtrykker sig selv igennem mode, og når folk tør være ekspressive; når de har lukket deres indre diva eller blærerøv ud af skabet fordi de føler sig komfortable med det. Det er fantastisk sexet at lade sit lys skinne, og det er FEDT når kvinder og mænd flasher hvem de er. Uanset om det så tilfældigvis er en nørdet geolog med støv på bukserne, en nedringet pige med trutmund, en sportstøs eller en lækker gentleman i habit. Plads til alle!
Mode kan hylde den enkelte person som den de er, frembringe deres klareste, mest kreative, pertentlige eller uordentlige sider.
Mode er også et øjebliksbillede på dén dag. Var der tid til morgen? Er det vigtigt for mig i dag at være praktisk, ligeglad eller toptunet? Er jeg mor, far, friluftsmenneske, forfører, subtil eller tilknappet i dag? Mode er også kærlighed, legelyst, sjov, krigeriskhed, tildækning eller ligegyldighed. Mode er meget sociale signaler. Og så er mode med lidt humor i øvrigt altid godt…
tillie-chile-312 tillie-chile-312-1
Går du meget op i dit tøj, sko, tasker, smykker, ure, briller, etc…?
Næh. Måske burde jeg begynde at gå mere op i det igen. Har nyligt indkøbt en neon-gul taske der skriger til himlen for ligesom at kickstarte lysten til at fjolle rundt med mode igen.
De første par dage fik jeg stress af at kigge på tasken. Det var som om hver gang jeg kiggede ned på min arm så skreg min hjerne »Advarsel!«, eller »Skolepatrulje!« – Ha ha. Men tasken tjener sit formål meget godt.
Før var det et frikvarter for mig at sammensætte tøj, sko, taske, neglelak og makeup. I dag er det lidt for praktisk.
– Så har tænkt på at genoplive det legesyge og fjollede, lækre og farverige, feminine og fabelagtige. Er der ikke mange der tænker det, egentlig?
tillie-chile-strib
Hvad er det vigtigste for dig, som skal se godt ud? (Håret, tøjet, makeup, …)
Det er helt klart makeup. Makeup er dér man kan se på mig, om jeg er i friskt humør, jeg bruger tit streg om øjnene eller øjenskygge til at understrege mit humør med; sjove farver eller mere hverdagsagtigt og afdæmpet.
– Hos andre ser jeg mest på helheden og udstrålingen. Mennesker kan være rigtigt smukke, men hvis det kun er overflade bliver det kedeligt, synes jeg.
Hvis mænd giver den fuld skrue med enten farver eller jakkesæt eller lækker påklædning og glimt i øjet, signalerer det overskud på en eller anden måde.
 
Har du nogen favorit mærker?
Nix. Alt fra H&M til kvalitet og design synes jeg er fedt.
sevenly.org-630 (1)
Hvis jeg alligevel skal nævne nogen er det sevenly.org. De er en internet-baseret hjemmeside der støtter udvalgte mærke-sager i en uge af gangen. Jeg kan godt lide deres koncept og deres humør. Jeg ville ønske at man kunne gøre noget lignende for Grønland og frivillige organisationers mærkesager. Sevenly’s tøj er ikke super innovativt, men det går til en god sag, og det kan jeg godt lide.
Hvor handler du mest?
I udlandet hvis jeg kan komme til det. Ellers er det vist alle dametøjsbutikkerne i Nuuk jeg shopper i. Jeg kan godt lide sjove indkøb, eller indkøb hvor der ikke er så mange af slagsen.
Har du overvejet at blive model?
Jeg har været det en del år efterhånden. Det har været sjovt.
Hvad ser du først på når du møder en mand? kvinde?
Jeg synes ærlighed i dens mange former er tiltrækkende. Når folk er sig selv med alt hvad det indebærer. Ærlighed er mange ting. Det er også at være harmonisk, eller at være helt fucked up, eller stresset, eller ked af det; hvis man står ved det, viser det og udtrykker det.
Eller når man er kisteglad og hopper rundt som en kanin. Det er tit folk tænker man har en skrue løs når man gør det, men gør det alligevel! Venlighed og empati er også et træk jeg ser efter. Og power!
Kvinder og mænd med power er så smukke. Ikke at forveksle med dårligt forvaltet magt! Power er at være sig selv, med ar/deller/skønhed/personlighed osv. Det er fantastisk. Power er aldrig nedladende. Power giver – magt tager.
tillie-chile-312-3 tillie-chile-312-2
Tanker fra Tillie Chile Martinussen
Mode kan misbruges til at fremstille sig selv som noget bestemt; noget man ikke er. Jeg kan godt blive lidt blå i hovedet af »image« fordi folk tror de skal være »nogen« eller skal please nogen. Lad være med det.
Der er aldrig nogen man skal være pleasende overfor – andre end sig selv.
Jeg elsker at rejse! Rejser er en kæmpe inspiration for mig. Jeg synes det er vigtigt at se andet end sin egen lille hverdags-verden indimellem, og det er vigtigt at komme et sted hen hvor man er anonym, ude af sin komfortzone og hvor det er en helt anden verden at forholde sig til. Jeg elsker det!
Mit næste projekt er at køre fra Nord til Syd eller Øst til Vest i USA på roadtrip. På en eller anden måde. Som jeg ikke kan få til at hænge sammen pengemæssigt eller planlægningsmæssigt endnu.
Hot or Not:
Tatoo? Not. Det kommer meget an på personligheden, men jeg synes ofte de er grimt lavet. Der er dog enkelte det passer godt til.
Piercinger? Kommer meget an på mennesket og placeringen. Har selv en enkelt.
Andre kropsudsmykninger, kæmpe huller i øre/næse? Ja okay, super konservativt vil jeg så sige at kæmpe huller i ørerne altid får mig til mentalt at kaste hænderne op i luften og skrige: HVORFOR??
Hatte? Yes
Stærke farver? JAAAAAAH! Elsker det! Det må ikke være én lang neon-sammensætning, men det er fantastisk med stærke farver. Især til mange grønlandske mænd med brune øjne, mørkere hud og hår.
tillie-chile-630-1