THE BENEFITS

Benefits-400

Benefits er cool som grønlandsk indlandsis

Tekst: Jesper Kunuk Egede, greenland today Juli 2008

The Benefits slog igennem med singlen »Physical«. Musikvideoen blev vist i 14.000 biografer i USA som forfilm. Det er ikke hver dag at en gruppe får lov til at varme op for verdensstjernerne Rihanna og Kelly Clarkson.

Something’s rocking in the state of Denmark…
Sådan præsenteres duoen på Myspace. For sjældent har en sang og video været så medrivende som Physical. Deres singler gik rent ind i USA, hvor de to unge mænd fik både managers og en pladekontrakt. The Benefits, består af grønlandske Ilanguaq Lumholt og Thomas Stengaard fra Århus.
Alternative sammensætninger
– Vi har bestemt os for at alt er tilladt i vores musik, vi mixer for eksempel tubaer og mandoliner ind i soul/rock, og blander samples fra tv-shows og artister vi elsker, ind i vores musik. Vi gået lidt mere i retning af det pompøse og storladne, hvor vi har blandet soul med noget mere rock. Folk vil  nok opdage at det er svært, at skelne genren i vores musik.
 BENEFITS-630
Bevæger sig fremad
– Det er rart at mærke, at de ting man bruger sin energi på, bevæger sig fremad. Vi har fået et skub i den rigtige retning, og vi glæder os til at følge op på det. Man ved jo aldrig hvor tingene fører en hen, men det er jo det, der gør det sjovt. Vi tager tingene, som de kommer, og fokuserer på de opgaver, der ligger foran os.
Forhold til Grønland
Ilanguaqs mor er grønlænder, og han har boet to år i Qaanaaq og tre år i Sisimiut med familien.
-Resten af tiden har jeg boet i Danmark, hvor min far er fra. Det grønlandske sprog har jeg desværre næsten glemt, men man glemmer aldrig sine rødder. Jeg har været i Grønland mange gange siden, har grønlandske venner og kulturen ligger i mit blod.
Fremtids udsigterne
-Ingen kan jo spå fremtiden, men vi er positivt indstillede og spændte! Vigtigst af alt har vi begge en god fornemmelse med hele projektet. Vi har samarbejdspartnere, både her og uden for landets grænser, og laver den slags musik vi har lyst til. Indtil videre glæder vi os til at promovere os selv og spille en masse koncerter.
Læs hele artiklen fra bladet her BENEFITS-DK-UK
Se mere af The Benefits <her>
Herunder kan du se Videoen »Physical«