SAFARLIK

Safarlik400-250

Safarlik – stedet for nye strømninger

I køkkenet regerer den svenske køkkenchef, Mikael Hansson, og han er manden bag det stramme koncept, der præger maden på restaurant Safarlik.
– Råvarer skal helst være fra Grønland, og vi prøver at basere menuen på den lokale fangst. Hovedingredienser som moskusokse, fisk og rensdyr bruger vi i retter, der inspireres af det globale køkken, og derfor er det ikke det traditionelle grønlandske køkken, man finder her i restauranten, siger Mikael Hansson, som dog også må erkende, at konceptet kan være svært at efterleve under de specielle forhold, der gør sig gældende på Grønland.
– Vores mål er at holde os lokalt, men af og til så får vi nogle andre råvarer, end dem vi har bestilt, og så er det med at trylle lidt i køkkenet. Det opvejes dog af den lette adgang til helt friske råvarer, som vi blandt andet kan hente på Brædtet.
Det er blandt andet herfra ingredienserne hentes til både det internationale og det lokale menukort, som restauranten tilbyder sine gæster. Begge ændres fire gange årligt, så de står mål med de råvarer, der er sæson for, og på den måde følger restaurant Safarlik naturens strømninger i forsøget på at rykke de grønlandske madvaner.