Nyt firma vil øge turismen

Guide-to-Greenland-frontpage

Det nystartede firma »Guide to Greenland« vil gøre det nemt for turister at finde de mange tilbud Grønland byder på

Firmaet »Guide to Greenland« startede sidste efterår i Nuuk, med de fire partnere Hans Jørgen Mørch, Martin Madsen, Niels Jacobsen og Mads Nordlund.

Den 1. Maj i år, åbnede de for siden www.guidetogreenland.com på internettet. Her kan folk fra hele verden, se mange forskellige tilbud fra rejsebureauer og lokale turoperatører. Dermed kan folk i Grønland også se, hvad der findes af ture, f.eks. hvis de selv vil ud og sejle.

Baggrund
Ideen kom fra bladet greenland today, der har den største side om Grønland på de sociale medier med over 360.000 følgere fra hele verden.

– Mange af dem skriver, at de gerne vil til Grønland. Derfor fandt vi på at lave et system, hvor alle rejsebureauer og turudbydere i Grønland, kan få glæde af den store interesse, fortæller Mads Nordlund.

– Gennem årene har mange hjulpet os med foto fra hele Grønland til greenland today. Det har skabt en kæmpe opmærksomhed ude i verden. Derfor er det er vigtig for os, at det nu kommer hele Grønland til gavn gennem Guide to Greenland, forklarer han.

Islandsk system
– I stedet for selv at udvikle et system, fandt vi et islandsk system som vi har købt rettighederne til, forklarer Hans Jørgen Mørch.

– Det er et system som har hjulpet Island de sidste fem år, og vi håber det kan blive ligeså godt for Grønland.

Guide-to-GreenlandFoto af partnerne i Guide to Greenland. Fra venstre Mads Norlund, Martin Madsen, Hans Jørgen Mørch

Hele Grønland
Guide to Greenlands mission er »at sælge hele Grønland til hele verden«, fortæller Mads Nordlund.

– Der har været meget fokus på Ilulissat i mange år, og det er fint for Ilulissat er vigtig som trækplaster. Nu vil vi også gerne åbne op for de mange muligheder i resten af Grønland.

– Der er så mange skønne steder i Syd-, Øst, Vest- og Nordgrønland. Det er ikke kun i Ilulissat der er isbjerge. Der er gletsjere over hele Grønland og de fleste byer har smukke fjorde, elve og fjelde.

Hele verden
Guide to Greenland når ud til lande i hele verden. Desuden samarbejder vi med Guide to Iceland om bl.a. Fjernøsten, og turister på Island der gerne vil se Grønland.

– Med den store fremgang der har været for turismen på Island, håber vi at kunne skabe en fremgang herhjemme, siger Martin Madsen.

Stor interesse
– Der er allerede over 90 ture i Guide to Greenland, og antallet vokser hver dag. Desuden kan man booke mange af de grønlandske hoteller, andre typer overnatningssteder, fly og biludlejning.

– Alle der har et produkt til turister, kan gratis få det vist i Guide to Greenland. Det koster først noget, når man har et salg, forklarer Martin Madsen.

– Dermed kan folk der vil lave en vandretur eller kaffemik, starte uden selv at have en hjemmeside eller Facebook side. Guide to Greenland hjælper både med opsætning og markedsføring.

– Vi forsøger at gøre det så nemt som muligt, for at alle kan være med. Folk skal bare kontakte os med deres ide, så skal vi nok hjælpe dem med tekster, oversættelse, indtastning og foto, siger Hans Jørgen Mørch.

Nye job
Guide to Greenland har kontor i Nuuk med foreløbig seks ansatte. Vi håber at skabe mange flere arbejdspladser i Grønland indenfor turisme, både på vores eget kontor, men også ude i byerne og bygderne, slutter Hans Jørgen Mørch.

Guidetogreenland.com-visitors-per-countryBesøgende på guidetogreenland.com