NY HAVN I NUUK

IMG_4066
Trængsel i den nuværende havn i Nuuk. Foto greenland today.
 

Ny havn i Nuuk 2016

Af greenland today
23 NOV 2012
Den nuværende containerhavn i Nuuk har længe været for lille, og derfor traf Naalakker- suisut, Grønlands regering, i denne uge princip beslutning om en ny havn til mere end 600 millioner kroner.
Den nye havn skal stå færdig i 2016 og skal enten finansieres af et selvstyre-ejet selskab, eller i et samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq(Nuuk Kommune), Aalborg Havn(Danmark) og Royal Arctic Line.
– En ny havn i Nuuk får betydning for hele Grønland, siger Jakob Strøm, Kommunikationschef i Royal Arctic Line.
– En ny og mere effektiv havn betyder en mere effektiv infrastruktur, hvor skibene kan losses og lastes hurtigere, forklarer han.
Pic 3 500
3D-tegning af første etape af ny havn i Nuuk. Foto Royal Arctic Line.
Miljøvenlig sejlads
– Det giver mulighed for at sejle med større og mere effektive skibe. Og med kortere tid i havn, kan vi bruge lidt længere tid til at sejle på kysten, uden at det forringer sejlplanen.
– Dermed kan brændstofforbruget reduceres, og heraf klimapåvirkningen, siger Jakob Strøm.
Potentiale
– Det giver også mulighed for at trække nye kunder til, når der kan tilbydes mere plads.
– For et selskab som f.eks. Arctic Base Supply, vil de kunne tilbyde endnu bedre logistik-løsninger til kunderne inden for off-shore og eventuel minedrift.
havn2
Den foreslåede havn kan udvides til over dobbelt størrelse. Foto Royal Arctic Line.
Stort behov
– Det er vigtigt at pointere, at Royal Arctic Lines krav til en ny havn i første omgang handler om vores almindelige gods.
– Udviklingen af godsmængderne gør behovet for en udvidelse er meget stort.
Andre udvidelser
– Udvidelsen i Nuuk er heldigvis ikke den eneste, og den kommunale udvidelse af havnen i Sisimiut er også en stor forbedring.
– Det samme med en eventuel udvidelse i Ilulissat, og det arbejde fortsætter Royal Arctic Line med at støtte op om.
– Men lige nu glæder vi os over, at hele Grønland ser ud til at få en stor moderne hub havn i Nuuk, som der er så meget brug for, slutter Jakob Strøm.
IMG_4317
Et af verdens største krydstogtsskibe »The World« besøgte Nuuk denne sommer.
Gevinst for turismen
– En ny havn vil få en positiv effekt på Nuuk som krydstogts by, når havnen står færdig, da man oftere – hvis ikke altid – vil kunne tilbyde skibene kajplads, siger Malik Milfeldt fra Visit Greenland.
– Det er dels en stor fordel i forhold til bunkering, altså at få tanket op med fuel og få fyldt vandtankene, og gør det meget nemmere at få passagerne til og fra borde.
Visit Greenland Malik Milfeldt stand by IMG_4315
Senior Konsulent, PR & Cruise, Malik Milfeldt fra Visit Greenland. Foto Stand By og greenland today.
– Hermed kan passagerne blive længere tid på land og forhåbentlig nå at købe mere, hvilket vi som turistråd er interesseret i, siger Malik Milfeldt fra Visit Greenland.