NORDIC FASHION BIENNALE I NUUK

Stor-medium-13

Denne uge fik Nuuk en smagsprøve på Nordic Fashion Biennale 2014

Tekst & Foto af Toke Brødsgaard, greenland today
26 JUN 2013
I forbindelse med den fællesnordiske udstilling i marts 2014 i Frankfurt, er de to fotokunstnere, Nina Gorfer og Sarah Cooper, på inspirationsrejse til Island, Grønland og til Færøerne, hvor de møder designerne de skal udstille med.
På deres rejse fotograferer de udvalgte design i deres nærmiljø, hvor omgivelserne, modellen og stemningen er med til at fortælle en historie om, hvad der ligger til grund for designerens inspiration.
Stor-medium-16
Bibi & Nikolaj
Grønland repræsenteres af modetøjsdesigneren, Bibi Chemnitz der oprindelig er fra Nuuk, og af den ukendte designer, Nikolaj Kristensen fra Nuussuaq ved Upernavik, der arbejder med de traditionelle grønlandsglasperler. De er begge udvalgt af de to unge kunstfotografer, der kommer fra hhv. Østrig og USA.
Interessen i Nuuk var især stor da Nikolaj Kristensen fortalte om beklædningsgenstandene han selv havde designet og syet. Mange kender perlerne fra perlekraven, der bruges i den grønlandske nationaldragt.
Stor-medium-08 Stor-medium-07
Fremstød i Frankfurt
Designerne fra de tre lande er alle med når de i marts udstiller både fotografierne og designernes egne kreationer, der er specialdesignet til lejligheden.
Bibi Chemnitz regner ikke med at kollektionen hun medbringer på udstillingen bliver sat i produktion, men ser det som en mulighed for at brande sig selv i Tyskland og måske finde en forhandler i Frankfurt, hvor tøjet ikke forhandles endnu.
sitelogo