NIPISA

Nipisa400-250

Stenbider restauranten Nipisa

En af grønlands førende kokke står bag komfuret i gourmet restauranten Nipisa i Nuuk. Rune Collin blev født i 1973 i Nuuk og er af norsk og dansk afstamning. Efter hans opvækst i Nuuk, boede han 10 år i Danmark, hvor han blev uddannet i mesterlære på Slotskroen i Hillerød.
Tilbage i Nuuk startede han og Gitte Nestel deres egen restaurant Nipisa, der betyder Stenbider. Han forklarer at de ønskede et Grønlandsk navn som kunne udtales på alle sprog, og samtidig ville de gerne signalere at maden tager udgangspunkt i de forskellige råvarer sæsonerne byder på, bl.a. stenbider.
Efter at have haft forskellige partnere i restauranten, driver Rune Collin i dag Nipisa alene. Det er i sig selv en udfordring med mange timers forberedelser, madlavning og afrydning hver dag. Men Rune Collin er ikke en mand der beklager sig.
– Den største udfordring ved at være kok i Grønland, er den konstante jagt på friske råvarer, siger Rune Collin. Og så store selskaber der bestiller i sidste øjeblik… men det er vidst en udfordring alle steder i verden, smiler han.
Stenbider
Latin: Cyclopterus lumpus
Sæson ved Nuuk: marts – maj