NANOOK

Nanook-1

En Positiv LandeplageHvis man hører grønlandsk radio opdager man hurtigt, at bandet Nanook har udgivet deres debut CD fyldt med hit.
Tekst: greenland today, greenland today november 2009
Brødrene Elsner
Brødrene Christian og Frederik Elsner begyndte at skrive sange tilbage i år 2001, da familien flyttede fra Nanortalik til Nuuk, og deres sparring har altid været rigtig god. Selve stilen har de altid været enige om, »Vi spiller, fordi vi elsker det, og for at det kan være ærlige sange, skal det komme fra hjertet«.

Nanook-3

Godt sammenspil
Brødrene startede som en duo og overvejede at gå i studiet med studiemusikere. Men efter at have skrevet ca. 20 sange, besluttede de at få sig et rigtig band. Derfor kom Ib Uldum og Martin Zinck med, fra det tidligere band DDR.
I studiet
Da bandet skulle i studiet, besluttede de sig for at få keyboardspiller Mads Røn med. Han bor i Danmark men har tidligere været i Grønland. Det var vigtigt for brødrene Elsner, at alle i bandet har en relation til Grønland.
Produceren Mik S. Christensens erfaring har været en meget stor hjælp, og han har arbejdet hårdt for at komme ind i samme univers som Nanook, da det er anderledes musik, end man hidtil har hørt i Grønland.
I et par numre spiller violinisten Josefine Dalsgaard med, og der er arbejdet meget med temaer.

Nanook-2-1

Bjørnen over alle bjørne
Sangene indeholder mange følelser og emner, i en form for kontrast mellem det gode og det onde. Især budskabet om at der altid er håb, spiller en væsentlig rolle.
Nanook, betyder bjørnen over alle bjørne. »Vi håber, at når en person ser vores cover, vil der være nogle af dem, som vil tænke på isbjørnens betydning i vores land og overveje dens nuværende situation«.
Nanook har siden denne artikel blev skrevet udgivet endnu et album. Albummet kan købes i greenland today’s Webshop, eller ved at klikke på det herunder.
Se Nanook på myspace <her>
Læs hele artiklen her Nanook
Herunder er en musikvideo af en af Nanook’s hit »Seqinitta Qinngorpaatit« – Vores sol skinner på dig.