Mød Grønland

01-meet-greenland

Vi er en gruppe mennesker, som alle har en stor passion for at rejse og opdage naturens skønhed. Ud af denne passion voksede en smag for eventyr, som førte til vores første rejse til Grønland i juli 2014, hvor vi vandrede og sejlede i kajak i fem uger i Sydgrønland.

Tekst og fotos: The Wildlanders, greenland today, Juli 2015

Vi begyndte i Narsaq og omegn, derefter Nanortalik og den vidunderlige Tasermiut fjord, som er kendt for sine granitholdige bjerge. Holdet sluttede rejsen ved Qoorooq gletscheren, som kælver is ned i fjorden.

Da vores team bestående af Cédric, Florian og Louis, gik ombord på flyet til Sydgrønland/Kujalleq kunne vi ikke forestille os de mange forskellige følelser, vi ville opleve i løbet af den måned, vi var der. Omgivet af majestætiske bjerge, ydmyge over gletscherens magi, bevægede af det klare vand, vi krydsede, og yderst inspirerede af folk i Grønland, blev vores hold dybt bevæget af Grønland.

02-meet-greenland 03-meet-greenland
Vender tilbage
Et tibetansk ordsprog siger, at rejse er at nå tilbage til det, der virkelig betyder noget. Vi havde allerede oplevet, hvor sandt dette kan være gennem de forskellige ture, vi har rejst individuelt, hvor vi hver især har vandret i forskellige lande og landskaber og opdaget naturens mangfoldighed.Disse erfaringer var baggrunden for, at vi besluttede at kombinere vores erfaringer og tage tilbage til Grønland i år. Denne gang går turen til Ammassalik-området på østkysten med et andet hold. Florian som fotografen, Louis som forfatter og Lucille som både forfatter og læge. Et team, vi kalder »The Wildlanders«.

Men hvad er væsentligt? For os er det et fælles ønske om at gøre det bedste, vi kan, for gennem lange gåture at opleve og bevæge os mod det ukendte og efterlade naturen uberørt.

04-meet-greenland
Se og dele mere

Det er afgørende for os, at de dyrebare steder forbliver vilde og uspolerede, og set i et større perspektiv, at vise stederne for mange flere ved at dele billeder og tekst med resten af verden. Dermed håber vi aldrig at glemme, hvordan der var, da stederne måske ikke er her i fremtiden på grund af konkurrencen om naturressourcerne, den globale opvarmning, osv.

Vi besluttede at starte vores projekt med Grønland og lave en fotobog og udstillinger. Billeder fortæller en historie og kan deles med mange i løbet af et par sekunder i vores elektroniske verden. Så det er vores håb, at vi kan vise folk smukke steder på vores planet på den måde, de fortjener at blive set.

Se mere på Facebook, Instagram og Twitter. #TheWildlanders

Her kan du følge deres opdateringer og kommunikere med holdet!

05-meet-greenland
OMSLAG_24 Læs historien på side 6