Macarons med laksemousse

macarons-ang

Disse små macarons er en lækker forening af det salte, søde og røgede. De er perfekte til en drink, på tapasbordet eller som følgesvend til en kop »afternoon tea«. De må gerne laves lidt rustikke, så man får et indtryk af at det er mad, og ikke en kage. Brug en grov mandelmel, og sprøjt gerne marengsen ud med »rystende hånd«.

Opskrift og foto af Anne Nivíka Grødem, greenland today marts 2016

Macarons Ca. 30 stk.
100 g mandelmel
150 g flormelis
75 g æggehvider
1 knsp salt
50 g sukker

Pisk æggehvider og salt sammen, tilsæt sukkeret lidt efter lidt, indtil du har en glat og tyk marengs. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Vend melet i marengsen. Lav 60 små makroner på ca. 1,5 cm 
i dia. på bageplade med bagepapir. Bank bagepladen ned i bordet, så lufthullerne forsvinder. Lad det tørre på køkkenbordet i ca. 30 min. Varm ovnen op til 180 grader. Sæt pladen i ovnen og skru ned til 140 grader. Bag dem i 10-15 min. Lad dem køle af på den varme plade og træk dem forsigtigt af bagepapiret, inden de skal fyldes med laksemoussen.

Laksemousse
175 g røget laks
200 g smøreost naturel
2 tsk citronsaft
dild og kværnet peber

Laks, smøreost, citronsaft og peber blendes sammen til en mousse. Hæld moussen i en sprøjtepose og fyld makronerne. Pynt dem med dild og friskkværnet peber.

greenland_today_no_26   Se opskriften på side 66