MAALIAARAQ BERTI ENGELL

Maaliaaraq-Berti-Engell-630

Maaliaaraq Berti Engell

21 år, Nuuk
Baggrund, interesser, opvækst
Født og opvokset i Nuuk, med dansk mor og grønlandsk far. Jeg har altid set mere dansk ud, men føler mig klart mest som grønlænder.
Har boet 6 år i Danmark, hvor megen af min interesse gik til ungdomshuset. Det er nu byttet ud med familielivet. Min mand Aqqalu og min søn på snart 9 måneder Storm Inuk.
Idé – hvornår og hvordan startede du?
Jeg havde gået i meget lang tid med nogle bestemte idèer, som jeg slet ikke kunne forstå ikke var blevet udført, da jeg nu selv mente at det var hamrende gode idèer.
Jeg gik ud fra at det ikke skulle være mig der lavede dem, da jeg nu aldrig før havde prøvet at bruge symaskine. Men så tænkte jeg at det fanme måtte læres! Og det var en af mine bedre idèer, for det sad helt naturligt i hånden.
Maaliaaraq-Berti-Engell-207-2 Maaliaaraq-Berti-Engell-207-1 Maaliaaraq-Berti-Engell-207
Mission – Hvad vil du gerne?
Jeg vil gerne sy mange år fremover. En dag gad jeg også sælge i butikker, men jeg er jo helt ny i faget, så den drøm bliver i maven lidt endnu. Men jeg har sat det som et mål der SKAL opnås.
Produkter – hvad laver du?
Jeg laver grønlandsk inpireret tøj. Jeg går LANGT væk fra uluer og grønlandsflag, for det orker jeg snart ikke at se på længere. det er meget fint og alt det der, men det er simpelthen for meget af det samme nu.
Jeg går meget op i at lave tøj ud fra originale annoraaq-skabeloner f.eks., og derefter selv give det et mere moderne udtryk.
Foretrukne materialer
Prøver mig frem, det er skæg.
Maaliaaraq-Berti-Engell-207-5 Maaliaaraq-Berti-Engell-207-4 Maaliaaraq-Berti-Engell-207-3
Signaler / statements – er der nogen ting du gerne vil udtrykke gennem dine arbejder?
Jeg vil bare gerne lave noget nyt, og ungdommeligt, som ikke nødvendigvis er Bibi Chemnitz(hvis tøj jeg elsker i øvrigt) jeg vil derudover også gerne minde folk om at grønlændere dengang brugte mange mange kræfter på at gøre ting brugbare, men samtidig smukke.
Det er meget interresant, synes jeg, når det nu var så hårdt et miljø, at man overhovedet gad bruge kræfter på det. Smukt, brugbart og enkelt.
Hvad betyder mode for dig?
Jeg har brugt mange år på at være ufrivillig (og senere frivillig) outsider, og det er nu endelig blevet en fordel. Jeg kan byde på noget originalt, og for første gang er mode min ven.
Går du selv meget op i dit eget tøj? Sko? Tasker? Andet?
Jeg er blevet meget forfængelig med tiden, og det lægger jeg ikke skjul på.
Hvad er det vigtigste for dig ser godt ud?
Det vigtigste er nok at vise min figur, som jeg er glad for.
Har du nogen favorit mærker?
Jeg er meget alsidig på det punkt.
Audrey-Hepburn-630
Har du nogen »idoler« rent stilmæssigt?
Smukke Audrey Hepburn ser jeg meget op til. Så jeg »syer lidt til hende« hvis man kan sige det sådan, med grønlansk kant.
5 hurtige
Stærke farver? Ja, hvis det udføres ordenligt.
Genbrugsmaterialer? JA! Det er ucharmerende at være kræsen på det punkt.
Grønlandsk design? Ja, det må bare ikke blive for ensformigt.
Gamle grønlandske symboler anvendt i moderne design? Ja, med måde. Enkle fine detaljer, ikke gigantiske ulu-lommer
Din egen ynglings ting eller symbol? Den østgrønlandske fornemmelse af detaljer, særligt i deres nationaldragter, synes jeg er noget af det smukkeste.
Maaliaaraq-Berti-Engell-630-1