KONKURRENCE ER GODT

AirGreenland400-250

Konkurrence er godt

Ruten mellem Grønlands og Islands hovedstæder har plads til både Air Greenland og Air Iceland
Tekst: greenland today
NOVEMBER 2010
– Det er naturligvis en anden måde at arbejde på når vi har konkurrence, men samtidigt ser vi at konkurrence er godt, siger Udo Glashoff, der som kommerciel direktør i Air Greenland bl.a. er ansvarlig for selskabets ruter.
Flere flyvninger skaber ny trafik fra nye markeder, så konkurrencen med Air Iceland har været med til at udvide antallet af passagerer. Når vi ser på året som er gået, har det ikke været direkte negativt med konkurrence, forsætter han.
Skærpet profil
Air Greenlands Salgschef Klaus Johansen er enig. Konkurrencen har været med til at skærpe vores salgsprofil yderligere, og vi har bl.a. optrappet indsatsen på det internationale salg, forklarer han.
Air Greenland planlægger at flyve minimum to gange om ugen mellem Nuuk og Keflavik i perioden marts – oktober 2011, samt formentlig december 2011.
Vi er ikke afvisende overfor et samarbejde med Air Iceland, hvis vi kan finde en løsning som gavner begge parter, men det er ikke aktuelt lige nu, oplyser Udo Glashoff, og nævner at man ser på flere muligheder for samarbejde med andre luftfartsselskaber, som flyver både til Danmark og Island.
Internationale forbindelser
– Island er et godt supplement til København, men ideen er, at de rejsende skal videre ud i verden på en nem og smidig måde, forsætter han, og hentyder dermed til, at Air Greenland flyver på Keflavik lufthavn, der har internationale forbindelser ligesom København, og ikke til Reykjavik hvor man skal skifte lufthavn (til Keflavik, red.) for at komme videre.
 – Det er for tidligt og sige om f.eks. en rute til Canada er realistisk. Lige nu er vi i gang med grundig research på markedet. Hvis vi ser et potentiale, så starter vi tidligst i 2012. Måske kommer der også nogle andre nye ruter, men lige nu kan jeg ikke afsløre mere, afslutter Udo Glashoff.
Læs mere