KNUD RASMUSSENS HØJSKOLE

KRH630_250

Knud Rasmussens Højskole gør en forskel

Grønlands folkehøjskole gennem 50 år giver eleverne et nyt syn på uddannelse.
Tekst: greenland today, Marts 2011
Den 3. juli 1962 blev Knud Rasmussens Højskole (KRH) i Sisimiut på Grønlands vestkyst grundlagt, og samme dato 1987 var Dronning Ingrid æresgæst ved skolens 25 års jubilæum.
Fødseldag
I juli 2012 fylder Grønlands folkehøjskole således 50 år. Sangerinden Julie Berthelsen skal optræde. Hun har takket ja til at være protektor for skolen, hvilket og betyder flere årlige besøg med sang- og musikundervisning til skolens elever.
Højskolen er springbræt til videre uddannelse
Hvert år får KRH flere hundreder ansøgninger fra hele Grønland, men har desværre kun plads til at give 35-40 unge chancen. Hovedparten gennemfører et skoleophold på 6-7 måneder, og en netop afsluttet undersøgelse viser, at gennemsnitligt 85% af eleverne fra de sidste fem år, er gået videre i uddannelsessystemet på den ene eller anden måde.
Ambassadors
Højskolen har i alt mere end 30 frivillige »ambassadører«, som bakker op om skolens arbejde i såvel den praktiske som sociale funktion. De har nedsat et såkaldt »Advisory board«, et rådgivende udvalg, der siden maj 2008 har haft Hans Chr. Nielsen som formand for gruppen.
  – KRH har en fantastisk betydning for de unge fra yderområderne, som i løbet af et semester finder tryghed, kreativ udfordring og nyt syn på uddannelse og udvikling, fortæller Hans Chr. Nielsen.
KRH180A_250 KRH250_250 KRH180_250
Giv et bidrag
Skolen er nedslidt på en lang række områder. Bygningerne trænger til vedligeholdelse, elevernes værelser skal moderniseres på helt basale områder, osv. Undervisningsmaterialerne er også forældede, og internet og PC-adgang er en drøm, som både lærere og elever har haft i flere år.
Højskolens venneforening
KRH har derfor dannet »højskolens venner« for alle, der vil støtte op om skolen. Venskabsforeningen er ikke kun for tidligere elever, men også alle andre, som på den ene eller anden måde ønsker at bidrage til Knud Rasmussens Højskoles overlevelse og udvikling.
Advisory gruppe
Blandt de øvrige medlemmer af KRH Advisory Group kan nævnes: Uffe Ellemann Jensen, Povl Dissing, Michael Binzer, Joan Ørting, Poul Neesgaard, Gitte Seeberg, Tim Vollerslev, Leif Buch-Hansen, Lars Emil Johansen, Henrik Byager m.fl.
Se mere
Højskolens venner
krh@krh.gl