KJOLE MED GRØNLANDSK INSPIRATION

Lili-Chemnitz-312-a

Lili-Chemnitz-312-a1

Første skoledag i en hjemmelavet kjole med inspiration fra den grønlandske nationaldragt

Lili Chemnitz er 26 år og mor til 5 årige Aidan og bonusmor til Isabella på 6 år.
– Jeg er opvokset i Nuuk og har boet i Danmark siden jeg var teenager. Jeg har lært at tage det bedste fra begge lande og føler ikke at det ene land er bedre end det andet.
– Jeg føler heller ikke den ene kultur er bedre end den anden. Vi kan som mennesker rumme rigtig meget, hvis vi vil. Det at være knyttet til flere lande kan bruges som en styrke.
Lili-Chemnitz-312-a3 Lili-Chemnitz-312-a2
Kombination
– Jeg tænkte at det kunne være fedt at kombinere den grønlandske og danske side i den førsteskoledags-outfit jeg ville lave til min kærestes datter Isabella, da hun skulle starte i skole.
– Jeg husker tydeligt hvor meget første skoledag betød for mig selv, da jeg var barn, og at jeg var meget stolt over, at have den grønlandske nationaldragt på den dag.
Kjole i stedet for Grønlands dragt
– Det ser simpelthen så sødt ud, når alle de små første skoledag børn har nationaldragter på i Grønland. Men det ville være synd for Isabella, hvis hun skulle have den grønlandske nationaldragt på i 20 graders varme, her i Danmark hvor vi bor, da dragten kan være ret varm.
– Udover det skulle Isabella få en god skolestart, uden at føle sig alt for anderledes lige fra starten, da alle de andre piger havde sommerkjoler på.
Lili-Chemnitz-312-a5 Lili-Chemnitz-312-a4
Kjolen
Jeg brugte lang tid på at studere nationaldragten og tegne forskellige idéer. Så bestilte jeg en fin rød sommerkjole på nettet . Jeg brugte lang tid på at finde de rigtige stoffer og knapper.
Som tilbehør har jeg lavet flere bælter i forskellige materialer, og fundet grønlandske halskæder, bl.a. hos Kulukis’ perler. Så pyntede jeg med blomsterklistermærker, fletninger m.m. Der skulle selvfølgelig også være plads til at Isabella kunne få sine elskede Hello Kitty ballerinasko på.
Lili-Chemnitz-630-a6
Passion for Grønlandsk
Jeg elsker at lege med alle mulige materialer, men har ikke beskæftiget mig særlig meget med at lave tøj. Jeg har malet, digtet, tegnet, taget billeder med spejlreflekskameraer og redigeret billeder.
Lige her for tiden går min energi til en historie jeg er i gang med at skrive, som jeg håber kan blive udgivet og trykt en dag. Den handler om en kvindelig Qivittoq/ fjeldgænger. Jeg har meget jeg gerne vil udtrykke.
Lili-Chemnitz-630-a7
Vi er alle stjerner
Jeg har altid Grønland med mig, men vil gerne gøre tingene på min egen måde. På en måde som er åben for andre kulturer og samfund, så jeg ikke står stille ét sted.
Jeg tror at mit allervigtigste budskab, er at vi alle er født under de samme stjerner, og at der er plads til os alle i universet.