KIM WHEE-LEE – Grønland som inspiration

01-inspired-218

27-årige Kim Whee-Lee fra Goyang-si i Sydkorea har studeret på college of Fine Arts i Seoul med orientalsk maleri som hovedfag. Sidste år stoppede hun med at arbejde for at hellige sig kunsten.

Tekst: Mads Nordlund, greenland today Marts 2015

– Nu koncentrerer jeg mig om mine malerier og håber at kunne skabe en karriere som maler og professionel illustrator, fortæller Kim Whee-Lee.

Malerier
Hun forsøger ikke at male naturalistisk, men bruger sin fantasi til at skabe en historie i hvert maleri.

– Hvis jeg f.eks. har været ude at rejse, maler jeg nogle billeder inspireret af turen. Folk snakker ofte om, hvilke lande de har besøgt, og hvilke steder de har været. For mig er det vigtigere at udtrykke, hvem jeg rejste med, og hvad jeg følte de steder, vi var, forklarer hun.

04-inspired-444 05-inspired-182

Interesse for Grønland
Sidste år fortalte en ven hende, at Grønland er utrolig smukt.- Efter at have set mange billeder på Internettet var jeg imponeret af Grønlands natur. Jeg så mange unikke steder, som jeg ikke tror, man kan opleve i andre lande.

– Da jeg i forvejen elsker at male landskaber, prøvede jeg at lave min version af forskellige billeder fra Grønland, som jeg forestiller mig det. Siden har jeg fokuseret mere på Grønland end andre lande.

– Jeg føler ikke, foto kan vise alt. De er udtryk for en anden persons valg af motiv og vinkel. De fortæller ikke, hvordan det føles at være der selv. Derfor vil jeg rigtig gerne besøge Grønland.

– Selvom det var tilfældigt, at jeg fik interesse for Grønland, føler jeg nu, at det nærmest er blevet nødvendigt for mig selv at rejse rundt i landet en dag.

– Jeg håber også, folk ønsker at rejse til Grønland, efter at have set mine malerier, siger hun.

06-inspired-370

Grønland set udefra
Den unge kunstner mener, Grønland er imponerende stort sammenlignet med Sydkorea.

– Der er så mange fantastiske steder i Grønland, der ser helt anderledes ud end i Sydkorea, fortæller hun.

– Men jeg tror vi har en ting tilfælles. Vi Sydkoreanere elsker vores land. På kommentarerne på greenland todays facebook side, kan jeg se at grønlænderne også elsker Grønland, slutter Kim Whee-Lee, der nu koncentrerer sig endnu mere om at male imponerende landskaber.

Se mere
kimwheelee.tumblr.com

facebook.com/wheelee.painting

OMSLAG_23 < Læs historien i bladet, og se alle billederne. Side 24 – 25