Hotel Narsaq

hotel-naesaq

Et hyggeligt familiedrevet hotel med flere former for indkvartering.

Tekst: greenland today, Juli 2015

I foråret 2014 overtog ægteparret Kattie Nielsen og Fridrik Magnusson Hotel Narsaq. Det ligger centralt placeret i den smukke sydgrønlandske by Narsaq med ca. 1600 indbyggere. Narsaq betyder »Sletten« og har fået navn efter et stort fladt plateau omgivet af fjorde og fjelde inklusive det markante 685 meter høje Qaqqarsuaq fjeld, som tårner sig op bag byen.

Hotel Narsaq har 11 værelser og 16 ekstra i et gæstehus samt nogle lejligheder til korttidsleje. Om sommeren råder de over yderligere 60 værelser på Levnedsmiddelskolen Inuili, hvilket er en oplagt mulighed for grupper.

Kattie kommer oprindeligt fra Narsaq, mens Fridrik kommer fra Reykjavik i Island. Efter at have boet i London og efterfølgende startet både gæstehus, rejsebureau og udlejningslejligheder i Island, ønskede de sammen med deres fire børn at bo i Narsaq, hvor Kattie har meget af sin familie. Det er f.eks. Katties søster Bimbi, der styrer den daglige drift af hotel og restaurant. Alt efter sæson arbejder mellem fire og otte ansatte med café, restaurant, rengøring med mere.

hotel-narsaq-strib

Nye tiltag
Café og restaurant er renoveret med nyt interiør og nyt menukort. Her bruges så vidt muligt grønlandske råvarer, da hotellet ligger midt i et område med både rensdyr og fåreholdersteder, så der er altid friske forsyninger af kød og masser af frisk fisk.

Café Narsaq er det ideelle sted at møde Narsaqs indbyggere eller bare sidde på terrassen og nyde udsigten ud over fjorden.

Hotel Narsaq er i gang med at starte et mikrobryggeri med hjælp fra både en islandsk og en engelsk brygmester, der skal oplære nogle af medarbejderne i kunsten at brygge øl med lokale ingredienser.

Desuden arbejdes på et projekt med navnet »South Greenland Connect« med faste bådforbindelser og mulighed for charterture.

hotel-narsaq-strib-01

Hvorfor Narsaq?
Narsaq har en optimal placering i Sydgrønland med én times sejlads eller 15 minutters flyvning til den internationale lufthavn i Narsarsuaq. Desuden er der i gennemsnit kun én times sejlads fra Narsaq til de fleste af Sydgrønlands attraktioner.

Sydgrønland har mange fantastiske vandreruter, og Kattie og Fridrik tror, at blandt andet vandreturen fra lufthavnen i Narsarsuaq til Narsaq vil blive meget populær med tiden. Desuden mener parret, at det er optimalt for folk, der vil se mere af Grønland, at stå af eller på skibet Sarfaq Ittuk på vej til eller fra destinationer som Ilulissat.

Ellers er det oplagt at holde hele ferien på Hotel Narsaq, hvor man kan slappe af og nyde den gode mad baseret på lokale råvarer. Herfra er der masser af muligheder for dagture og sejlads rundt i Sydgrønland og vandreture i baglandet.

hotel-narsaq-01

Fremtiden
Der kommer flere og flere turister via Island, og med Air Icelands nye større fly med plads til 80 passagerer vil det tage under to timer at flyve fra Island til Sydgrønland.

Mange mennesker lever hele deres liv i storbyer, men de har brug for naturen, mener hotelparret. De tror derfor, at den udvikling, de har set via deres aktiviteter i Island, vil nå Grønland snart. Den store stigning i turismen i Island forventer parret også vil betyde, at de, der ønsker at være alene i naturen, søger andre steder hen – som det uspolerede Grønland.

Hotel Narsaq
hotelnarsaq.gl

Greenland Centre
greenlandcentre.gl

OMSLAG_24   Læs artiklen på side 96