High Tech fra Arktis

jj

Venture-kapital skal bringe grønlandsk IT-innovation ud i verden

greenland today marts 2016

Den grønlandske IT-iværksætter Jens-Jakob Lennert-Sandgreen er ambitiøs. Han udfordrer Snapchat, Messenger og andre af denne verdens største sociale medier og tjenester. Nu har han fået en økonomisk indsprøjtning for at gøre det muligt at udbrede app’en »Reply« internationalt.

Umiddelbart kan »Reply« minde om »Snapchat«, men Jens-Jakob understreger, at app’en er anderledes og spænder bredere.

– Kort fortalt er Reply en besked-app, der viser den sidste besked mellem dig og en anden person. Den er designet til samtale med personer, man ofte er i kontakt med, forklarer Jens-Jakob.

Beskeder uden larm
Reply viser beskederne i fullscreen-format i stedet for talebobler. Det har betydning for brugeroplevelsen og måden, man benytter app’en på.

– Det er som en kombination af et indlæg og en besked, siger iværksætteren.

– Målgruppen er »Millennials« – unge født omkring århundredeskiftet og stadig er under 30 år, som elsker en kreativ kommunikation og forbindelse med deres nære venner. Reply giver dem rammerne for underholdende kommunikation, samtidig med at en besked fremstår selvstændigt med minimal larm.

– »Reply« er skabt til at kickstarte en samtale gennem indlæg, som lægger op til et svar, deraf navnet »Reply«.

Det kan være, at du ønsker at dele et øjeblik med dit netværk, men ikke ønsker, at alle ser det. På Reply vælger du, hvem der modtager dit indhold, og herefter kan du få en privat samtale op at køre med dine venner.

reply

Hver femte bruger er kinesisk
Reply blev lanceret i efteråret 2014, og på trods af sit grønlandske udspring fik den hurtigt følgere over hele verden.

– Ca. 20 procent af brugerne er fra Kina, og derefter følger Rusland og USA, fortæller Jens-Jakob, der i app’ens hidtidige levetid har foretaget 9 opdateringer over 2 versioner. Over 20.000 beskeder sendes nu ugentligt mellem de ca. 4.000 brugere.

Det, Jens-Jakob har manglet for at kunne tage næste skridt, er ressourcer til at bygge en Android-version, så brugerne på iPhone også kan kommunikere med den halvdel af smartphone-brugerne, der ikke er på samme platform som dem selv.

Version 3.0 designet til verden
Med Greenland Ventures investering bliver det muligt at betjene Android-brugerne, og holdet bag Reply sætter nu turbo på for at få en version 3 af app’en til både iPhone og Android klar her i foråret 2016.

– Vi bruger al vores energi på at skabe en rigtig god oplevelse for brugerne i den ny version, siger Jens-Jakob Lennert-Sandgreen, der allerede har lanceret et »smugkik« på Reply version 3

Så snart version 3 er endeligt publiceret, er han og hans team klar til at markedsføre Reply internationalt for alvor. Han gør det, fordi han tror på sit produkt, men også fordi han har en overordnet mission om at skabe grønlandske produkter – designet til verden!

karsten-gvGreenland Venture – Risikovillig kapital til innovation
Greenland Venture investerer i virksomheder og projekter, der kan skabe vækst og varige arbejdspladser i Grønland og Arktis. For Greenland Venture er »Reply« en anderledes investering, men ventureselskabet tror på innovation, også på områder, der ikke er tradition for i Arktis og er derfor villige til at bakke op både med handling og penge til udvikling.
– Vores investering i »Reply« er af begrænset størrelse. Vi vil sende et signal om, at nytænkning er nødvendig, og at vi bakker op om den, selv om det kan være risikofyldt, siger Karsten Høy, adm. direktør for Greenland Venture.
– Vi tror på Jens-Jakob, som allerede har sat sig spor i det grønlandske innovationsmiljø. Uanset hvem man snakker med herhjemme, dukker hans navn op som den, der ved mest om apps.

Sæt skub i softwarebranchen
– Det er vigtigt for Greenland Venture at være med til at sætte skub i udviklingen af selve softwarebranchen i Grønland. »Reply« har allerede vist sit værd internationalt. Derfor ser vi et stort potentiale med introduktion af en Android-version samt øget udvikling og markedsføring.

greenland_today_no_26   Læs artiklen på side 44