GULDGRAVERE

golddiggers-630
Guldgravere indtager det vestlige Grønland
Holdet bag programmet Ice Cold Gold har været i Grønland igen for at optage 2. sæson af den populære serie.
Tekst: Toke Brødsgaard, greenland today november 2013
Producer David Casey har sammen med resten af holdet bag programserien Ice Cold Gold afsluttet årets optagelser.
Første sæson af programserien blev sendt på Animal Planet i februar og marts 2013 med 15 millioner seere.
– I første sæson fremstilles Grønland som et barskt miljø, når man kommer udenfor byen. Jeg indrømmer, at det ikke er det sande billede af Grønland, siger David Casey.
Grønlandske traditioner
– Tværtimod er både de mennesker, vi møder, og naturen meget indbydende. Problemstillingen ved introduktionen af serien i Amerika var, at vi var tvunget til at følge en slags standardskabelon inspireret af programmer som eksempelvis Gold Rush.
– Med anden sæson forsøger vi at introducere nogle af de grønlandske traditioner fra forskellige grønlandske miljøer. Eksempelvis har vi været til kaffemik og har besøgt flere steder.
golddiggers-225 golddiggers-400
10 nye afsnit
Optagelserne redigeres til det, der forhåbentlig bliver 10 nye afsnit, som publiceres en gang i februar 2014. David Casey, der er idémanden bag Ice Cold Gold, håber, at de får lavet mere end 10 afsnit, og at Animal Planet vil forsætte med at vise serien.
– Grønland er et enestående land, der minder om Amerika, før det blev opdaget. Landet er rigt på muligheder, og flere bør gribe dem, før det er for sent, og bliver brugt af udefrakommende aktører. Samtidig håber jeg, at Grønland kan forblive uberørt, så jeg er nok splittet i mine ønsker for landet.
Den amerikanske Drøm
Guldgraver Josh Feldman og geologen Eric Drummond er overraskede over, at der ikke er flere amerikanere, der kender til Grønland. De mener, at Grønland er »Den amerikanske drøm«, hvad muligheder angår, og hvor nemt det er at komme fra USA til Grønland – bl.a. via Island.
Unikke værdier
David Caseys mål med tv-serien er at gøre verden opmærksom på den rigdom, både hvad angår råstoffer, men også kulturen og de menneskelige værdier, som han finder helt unikke. Han håber også at programmet får en positiv indflydelse på turismen i Grønland.
-Grønland er et land med et folk, der accepterer tilpasning som en del af hverdagen. Det inspirerer mig. I en verden, der ændres drastisk fra minut til minut, var det utroligt beroligende at møde sådan en stærk gruppe af mennesker, parat og villig til at tilpasse sig forandringer – ligesom de altid har gjort. Det har ændret mig, siger David Casey
Tredje sæson optages forhåbentlig i efteråret 2014, hvor de gerne vil rundt til nye steder og vise mere af Grønland.
Læs hele artiklen fra bladet her guldgraver
golddiggers-630-1