GRØNLAND SELVSTÆNDIG

greeenlandtoday_oil

Grønland

selvstændigt

inden for de

næste 5 til 10 år

I 2050 vil Arktis blive den største leverandør af energi til verden, ifølge en ny rapport.

Af Greenland today, Washington DC

28 JUNI 2012
USA’s afdeling af »Club of Rome« har udgivet en ny rapport: Fremtiden for Arktis. Nøglen til Global bæredygtighed
USA afdelingen af »Club of Rome« offentliggjort i dag sin rapport 2012 om fremtiden for Arktis og det arktiske områdes rolle i.f.m. at levere energi og ressourcer såsom olie, naturgas, vand og sjældne jordarters mineraler.
Club of Rome er en tænketank grundlagt i Rom i 1968. Her er nogle af rapportens konklusioner.
greenland-today-flag
Selvstændighed
Rapporten forventer, at Grønland vil blive uafhængig af Danmark inden for de næste 5 til 10 år, og blive en ny suveræn nation.
Som et selvstændigt land, vil Grønland blive medlem af NATO og etablere bilaterale frihandelsaftaler med NAFTA-landene og EU.
Stor energileverandør
I 2050 Arktis vil blive den største leverandør af energi til verden, især olie og naturgas, og naturlige ressourcer såsom vand.
De eneste løsninger for at undgå en økonomisk katastrofe på grund af udtømning af ressourcer er: a) at finde nye ressourcer i uudforskede områder som Arktis og havene eller b) at udvikle vedvarende energi.
Fordi omkostningerne ved vedvarende energi stadig er højere end traditionel energi, vil udnyttelsen af ressourcerne i det arktiske spille en central rolle i den globale bæredygtighed i den nærmeste fremtid.
Flere mennesker i Arktis
I de kommende årtier forventes befolkningen i den arktiske region at stige betydeligt på grund af flere af efterforskningsmidler.
Baseret på USA Club of Rome International Futures model, vil befolkningen stige 50% i Grønland de næste 50 år.
Mag5
Miljø og sejlads i Arktis
Rapporten anbefaler, at en nul-udlednings-politik skal gennemføres i hele det arktiske område for udledning i floder og havet.
Rapporten anbefaler, at Arktisk Råd garanterer sikker navigation og miljøbeskyttelse, og  opretter en fond til dækning af udgifter til at købe og drive isbrydere med henblik på at bistå erhvervsmæssig sejlads i den arktiske region.
Arktisk Råd skal ligeledes udstede miljømæssige regler for at regulere mineral udvinding i området og sikre, at dyrelivet er beskyttet, og at udnyttelse af ressourcerne foregår på en bæredygtig måde.
Dowload rapporten <her>