FOTOSAFARI

marketa-tim-630
Foto Safari til Østgrønland med instruktører
Af greenland today, Foto Marketa Kalvachova og Tim Vollmer
27 MAJ 2012
Parret Marketa Kalvachova og Tim Vollmer ledsager private fotografer såvel som professionelle, på ture til Øst Grønland som fotograf instruktører.
Begge to bor de på Island og lever af deres fotografering. Derfra var der ikke langt til Grønlands Østkyst, der nu er blevet en af deres faste foto safari tur destinationer.
Vollmer-Kalvachova-19
Vollmer-Kalvachova-15
Tim Vollmer er født i Tyskland og har været interesseret i fotografering i over 20 år. Han har specialiseret sig i alle aspekter af fotografering – landskaber, arkitektur, portrætter, naturen (især fugle), og rejser.
– Da jeg var barn, så jeg en dokumentarfilm film om Grønland, og jeg blev straks fascineret af landet, forklarer Tim Vollmer.
Vollmer-Kalvachova-11
Marketa Kalvachova er fra Tjekkiet, og hendes fotografering er hovedsageligt fokuseret på landskab og natur.
– Jeg tror vi begge straks blev forelsket i Grønland, første gang vi var der, siger Marketa Kalvachova.
Vollmer-Kalvachova-05
– Da vi viste folk vores arbejde fra Grønland, blev de så imponerede af billederne, at vi arrangerede en ny fototur i sommeren 2011.
– Nu er interessen vokset så meget, at vi har henvendelser fra fotografer, der ønsker at holde  workshops og foto ture med os i Grønland, siger de.
Vollmer-Kalvachova-20
– Dette efterår er der stadig nogle få pladser tilbage på vores september tur. Denne tur er speciel, fordi vi besøger og spiser hos grønlandske familier.
– Vi synes, det er meget vigtigt at tale med lokalbefolkningen og høre deres historier, for at forstå deres måde at leve på, tilføjer Marketa.
Vollmer-Kalvachova-02
– Vi har allerede seriøse grupper til næste år 2013, i samarbejde med internationale fotografer, siger Tim.
Se mere
Vollmer-Kalvachova-21
Vollmer-Kalvachova-10
Vollmer-Kalvachova-16
Vollmer-Kalvachova-07
Vollmer-Kalvachova-09
Vollmer-Kalvachova-04