FØRSTE GRØNLANDSKE IRONWOMAN

katti-630-1

Hun vil være den første grønlandske kvinde der gennemfører en Ironman

24 AUG 2013
Katti Frederiksen har i de seneste seks år været en af de bedste kvindelige løbere i Grønland.
I dag løb hun en halvmaraton i Reykjavik på Island med tiden 1.36, som en del af en plan, der skal gøre hende klar til at gennemføre Ironman Copenhagen 2014.
katti-312 katti-312-1
Baggrund
– Jeg elsker at løbe, og jeg elsker at være aktiv, fortæller Katti, der er 31 år og oprindeligt kommer fra en aktiv fåreholderfamilie i Narsaq, men nu bor i Nuuk.
Blandt andet har hun deltaget og vundet Grønlands Mesterskaberne i halv- og helmaraton, KangNu Race, Island Games og flere lokale løbekonkurrencer.
Topform
– I år slog jeg endnu engang min personlige maraton rekord ved Nuuk Marathon med tiden 3 timer 17 minutter, fortæller Katti.
– Jeg følte mig ikke udfordret nok, og vil gerne presse mig selv mere fysisk og mentalt.
katti-strib
Vigtigt med drømme
– Jeg vil gerne være et forbillede for alle – børn, unge, kvinder og mænd – og vise at det vigtigste i livet er at udleve sine drømme, fordi det er på den måde, vi har det bedst med os selv, siger Katti.
– Hvis man har det godt med sig selv, har man også et bedre helbred. Min filosofi er, at hvis man kan drømme om det, så kan man også godt udleve det, og arbejder for indtil man opnår det!
– Min drøm er at få den historiske titel »Den første Grønlandske kvinde til at gennemføre en Ironman« på 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb!
Udvalgt
Det er ca. et år til Ironman Copenhagen, og Malik Lynge Reiding der var den første grønlandske Ironman har udvalgt en gruppe kvinder, der har potentiale til at blive Iron(wo)man.
Katti er en af de udvalgte, men selvom hun har de sportslige kvalifikationer, skal der også mange penge til.
katti-630
Søger sponsorer
– For at realisere mit mål, er det vigtigt, at jeg får sponsorer for at kunne træne optimalt til Ironman Copenhagen 18. august 2014, forklarer Katti, der skal bruge omkring 60.000 DKK .
Katti vil forsætte løbekarrieren og satser blandt andet på at få medaljer ved Island Games 2015 i Jersey.
Der er altså mange gode grunde til at støtte den talentfulde grønlandske triatlet.
»If you can dream it, You can do it«
Walt Disney
laekjargata_custom-630