FERIE I NATUREN

TELTTUR-1

På telttur i Grønland med børn

Sidste sommer tog Jens-Pavia Brandt og Nini Frydkjær sammen med pigerne Liva og Sika fire uger ud i fjeldene omkring Kangerlussuaq. Læs deres beretning her.
Fra greenland today, marts 2012
Så snart flyveren ankom om morgenen til Kangerlussuaq, tog vi over i den lokale butik for at handle proviant. Derefter tog vi en taxa, så langt ud man kan komme til Tasersuatsiaq(Lake Ferguson).
Rent vand
For at gøre gåturen så sjov og spændende som muligt holdt vi hvil med korte mellemrum, og pigerne syntes, det var spændende, at vandet var så rent, at man bare kunne lægge sig ned og drikke af søen.
Lejr
– Vores teltplads lå ved en elv med skøn udsigt over Tasersuatsiaq. Elven gav vand til at drikke, lave mad, vaske op samt vaske sig i og fungerede derudover som køleskab, idet vi lagde to vandtætte poser i elven, hvilket var fint til at holde madvarerne kølige.
– Mange dage kom dagtemperaturen over 20˚C i fjeldet.
TELTTUR-4
Vandland
– Pigerne fik de første dage til at gå med at tage stedet i besiddelse. Elven var noget helt specielt, og hver dag blev der opdaget nyt i elven. Det var også en ganske særlig elv.
Tiden fløj 
– De første 14 dage gik hurtigt. Uden tv, computer og spil måtte pigerne bruge deres fantasi, og de fandt mange forskellige grene, rensdyrgevirer og moskusoksehorn, der alle kunne bruges til at lege med.
Nysgerrigt rensdyr 
– På en af vores vandreture kom der et meget nysgerrigt rensdyr. Vi havde kun set ét rensdyr på lang afstand indtil da, men masser af moskusokser. Pigerne fik lov at komme meget tæt på rensdyret, inden det langsomt gik sin vej.
TELTTUR-2 TELTTUR-3
Naturens påvirkning
Det var skønt at se, hvordan børnenes fantasi blomstrede under turen. Hjemme kan de finde på at sige, de keder sig i et værelse fyldt med legetøj. Her hørte vi aldrig, at de kedede sig. Fjeldene, stenene, elven, rensdyrgevirer, og hvad de ellers fandt her i naturen, blev med deres fantasi til det bedste legetøj.
Camping liv
Der er mange praktiske gøremål, når man bor i naturen. Der skulle samles brænde og laves mad over bål, hentes vand og plukkes bær og svampe.
Vi spillede kort, gik på opdagelse, læste og fortalte historier og fik snakket en masse – som vi ikke altid får gjort i hverdagen – eller under andre former for ferier.
Midnatssol
Det blev nok til for lidt søvn, for det var lyst hele døgnet, men vi havde en skøn ferie og vil helt sikkert på telttur igen i den grønlandske natur.
Fakta
Jens-Pavia Brandt og Nini Frydkjær har nu sammen startet firmaet Greenland Outdoors i Kangerlussuaq, hvor de arrangerer ture og hjælper med praktisk planlægning, så andre også kan få mulighed for at opleve en telttur i den Grønlandske natur. 
 
Se mere
 

Læs hele artiklen fra bladet her PAA-TELTTUR-DK-UK

TELTTUR-5