En nabo på besøg

TheGreenInGreenland

Dette efterår besøgte fotografen Paul Zizka fra Canada Nordgrønland. Han har vundet et utal af fotopriser, og når man ser hans billeder, forstår man hvorfor. Her fortæller han, hvordan hans besøg i Grønland gik

Tekst & Foto: Paul Zizka, greenland today november 2015

DiskoEvening

– Mange gange har vandringsmanden i mig stirret på verdenskortet, og tænkt, gad vide hvordan den store hvide mystiske ø i toppen ser ud.

– Jeg var endelig i stand til at opdage og dokumentere skønheden i Grønland tidligt i september med mine canadiske fotograf kollegaer Dave Brosha og Stephen Desroches.

– Dave og jeg holder mange fotoworkshops sammen hjemme i Canada, men da vi begyndte at overveje tanken om at arrangere begivenheder i udlandet i drømmende, eksotiske, under-radaren steder, var Grønland det første, vi tænkte på.

ArcticReverie

Et logisk næste skridt
-Vi elsker begge de nordlige himmelstrøg, hvilket har ført til workshops i Canadas Northwest Territories, Yukon og Nunavut, Svalbard, Norge, 
Alaska og Island. Det gav mening, at Grønland blev det næste skridt i vores arktiske udforskninger.

– Vi blev ikke skuffede. Vi tilbragte ti dage i Ilulissat og på Diskoøen og blev overvældet af de fotomuligheder, der var der. Her ses nogle foto fra vores tid der.

– Dave og jeg ser meget frem til at komme tilbage i 2016 med en gruppe workshopdeltagere!

www
zizka.ca

Facebook
Paul Zizka Photography

OMSLAG_25   Læs artiklen på side 24-25

GreenlandicFootball