DELUXUS STUDIO

DeluxusStudio630-250

Kreative udlever erhvervsdrøm

Tekst: Manumina Lund Olsen. Foto: Deluxus Studio

På øverste etage i Tele-tårnet, sidder to kreative sjæle og udlever en drøm om eget reklamebureau, Deluxus Studio. De har udsigt over hele hovedstaden Nuuk og deler et åbent kontorlandskab med andre mediekunstnere. Christian og Lars Frederik mødte hinanden, da de arbejdede sammen i firmaet Inuk Media. Deres gode samarbejde førte til drømmen om at starte eget reklamebureau.

Gode billeder gør forskellen
– Vi er heldige at bo i et land fyldt med smukke mennesker. Der er mange fotogene mennesker i Grønland, og vi har den smukkeste rene natur lige uden for døren, siger Lars.
De to iværksættere brænder især for at hæve standarden indenfor billeder.
  – Vi har hævet standarden inden for billeder i grønlandsk mediekunst. Vi har fundet et erhvervsområde som manglede. Det er vigtigt at finde noget, som ikke var her før. Vi har selv skabt et marked, fortæller Lars.
  – Man må prøve, hvis der er noget man gerne vil. Det er vigtigt at have en realistisk tilgang til at starte op og ikke have en drøm om guld og grønne skove. Vi håber, at vi inspirerer nogen. Det er fedt at give folk en lidt større oplevelse. Vi kan f.eks. nogle ting omkring animation og tv. Teknisk viden kan vi trække meget på hos hinanden. Det har været en fordel at være to, da der altid er nogen at sparre med, konstaterer Christian.
Husk de gode sager
– Det er motiverende at hjælpe samfundet, og vi har været heldige at være med til projekter som f.eks. kampagner om uddannelse og sikker sex. Vi nyder at bruge vores kompetencer til at gøre en forskel og formidle et budskab ud til mange, siger Christian.
  Deluxus Studio støtter de gode sager. En af deres hjertesager er at give noget tilbage til det samfund, som de lever i.
  – Når vi føler et overskud, bruger vi det til sponsorater, hvis det går til en god sag. Så sponsorerer vi vores tid. Vi har f.eks. taget billeder til Dida´s Dansebureau, Røde Kors, Nanu Børn og NUK, fortæller Lars.
DeluxusStudio180-250 DeluxusStudio250-250 DeluxusStudioA180-250
Julekalender 2010
Sammen med iværksætteren Maria Motzfeldt er de gået i gang med julekalender 2010 – på grønlandsk »Ammartagaq 2010« – som skal sendes i det landsdækkende KNR TV.
  – Det er noget vi koncentrerer os 100% om nu, siger Christian. Det meste er klar; manuskript, settet, kulisser og prøveskud. Det er meget spændende at være med til. Jeg er allerede kommet i julestemning i august måned, siger Christian, uden at røbe mere.
Internationale drømme
– Det kunne være fedt at lave noget i udlandet og samarbejde internationalt. Men lige nu er det firmaet her i Grønland, det handler om.
   – Det handler om at kunne lide det man laver, og det handler om at tjene penge på det. Vi er meget afhængige af vores kunder. De skal have det, de betaler for og gerne lidt mere, slutter Christian.
Fakta
Grundlagt august 2007.
Laver bl.a. foto, musikvideoer, kampagner, reklamer
 
Christian Fleischer Rex, 33 år, født i Danmark, opvokset i Nuuk.
Uddannet animator i 2000 fra Viborg animationsskole.
Har lavet tegnefilm, illustreret noveller og børnebøger.
Udgav i 2008 tegneserien »Kaassassuk – Den forældreløse«.
 
Lars Frederik Andersen, 26 år, født i Uummannaq, opvokset i Aasiaat.
Uddannet film/tv-medarbejder med speciale i kamera og filmteknologi i 2004 på medieskolen, Viborg. Med sine fotos har Lars markedsført grønlandske virksomheder i flere år.