COOL (E)MOTION

CoolEmotion-4

CoolEmotion-3

Mit slogan er »klima forandringer = kulturelle forandringer«. Matematisk kan det forkortes »klima = kultur«

Projektet Cool (E)motion

greenland today møder Ap Verheggen, greenland today november 2009
 
Klimaet har altid forandret sig gennem tiden, så kulturen må gøre det samme. Betydningen af kultur indeholder også følelser. Efter min mening er det et punkt der mangler i hele klimadebatten.
For at bringe ny inspiration ind i debatten og skabe mere opmærksomhed, ser jeg involveringen af følelser som et nyt element, der kan få mennesker tilbage på sporet. Måske vil jeg endda sige, at det er et hovedelement.
Kulturelle forandringer synes at have en negativ indvirkning i øjeblikket. Jeg ser også på det fra den anden side; Hvorfor ikke se på det positivt?
Vi er nødt til at tænke positivt for at finde løsninger og bringe mennesker, organisationer og regeringer sammen. Overalt i hele verden. Det vil bringe os fremad.
Som kunstner kan jeg give debatten et følelsesmæssigt aspekt ved at introducere et kunstnerisk kulturelt element, inspireret og designet af lokalbefolkningen og kulturen.
 CoolEmotion-1

Skulpturen, jeg ønsker at installere på isbjergene, er en visualisering af en slædefører, som forsøger at føre et isbjerg i stedet for sine hunde. Det giver ingen mening, selvom han prøver rigtig hårdt. Selv den mest respekterede forsker kan ikke forudsige den eksakte kurs for hans rejse. Naturens kræfter er stærke.
Slædeføreren transporterer også malerier lavet af børn fra Uummannaq børnehjem. Disse malerier er inspireret af deres eget syn på kultur.
Børnene er fremtiden, så deres malerier er et tegn på håb for fremtiden.
Se artiklen i bladet <her>
CoolEmotion-2