BIBI CHEMNITZ

bibichemnitz

bibi1

Interview med Bibi Chemnitz af Filip Gielda, Greenland Today
 
Hvordan begyndte din karriere i modebranchen
Den startede i 2006, og er så småt blevet større og større.
Kan du huske din barndom i Grønland? Hvordan havde du det efter du flyttede til Danmark?
Jeg kan godt huske en del af min tid i Grønland, jeg flyttede først til Danmark da jeg var 13 år gammel. Det var mærkeligt sådan pludseligt at flytte til DK, og at skulle snakke dansk hele tiden og finde nye venner, det tog noget tid for mig at falde til. Jeg tror dog aldrig jeg rigtig falder til, jeg vil altid savne Grønland.
Du blev opdraget i to kulturer, hvordan ville du vurdere danskernes stil? Hvad synes du om dansk/grønlandsk stil?
Det er lidt svært at svare på, da naturen i Grønland har en del indflydelse på hvad der rent faktisk giver mening at have på, det skal jo helst være ret praktisk da det skifter fra godt til dårligt vejr lynhurtigt. Der er jo også en del flere muligheder for at shoppe rundt mellem forskellige brands og butikker i DK, så det spørgsmål er ikke helt fair. Den Grønlandske stil læner sig da meget op af den danske, den danske stil er ofte enkelt og stilren, der er måske lidt mere humor i den Grønlandske stil.
bibimini
Når vi kigger på dit tøj, kan jeg se indflydelse af grønlandsk kultur. Hvad er filosofien bag brandet Bibi Chemnitz ? 
Filosofien i mit brand er at lave lækkert, fedt og flot tøj som kombinerer det bedste fra dansk design og elementer fra Grønland som detaljer i hætter eller prints. Jeg vil gerne vise verden hvad Grønland har at byde på som måske er lidt ud over det man først lige tænker. Det er vigtigt at det har et globalt og internationalt snit over sig, men det skal være tro mod min nordiske minimalisme.
I hvilket omfang påvirker tendenserne i den store internationale “mode-verden” dine designs?
Man kan ikke undgå at skele lidt til hvad der sker rundt omkring, men jeg har fra start til nu holdt rimelig godt fast i min stil. Den er nok blevet en smule mere moden, i takt medat jeg selv er blevet mere voksen gennem de sidste seks år. Det er primært den nordiske stil jeg finder inspiration i, men der er kommet mere fokus i mit design på samspillet mellem Grønland og resten af verden.
Kan du mærke nogle ændringer i den danske tilgang til at vælge tøj på? 
Nej, det skulle da være at der ofte gerne skal være en mereværdig i det de køber. Altså der skal være historie i brandet og produktet.
Hvad synes du om den danske “street fashion”? 
Dansk street fashion er ret fed for den har nogle fede tendenser med at man kan mikse super street/sports fashion med mere klassisk mode. Det er tit det samspil der gør tingene mere interessante. I mange andre lande er stilen ofte meget mere delt op og rendyrket.
Har du nogle favorit materialer, som du foretrækker frem for andre? 
Måske uld, men jeg har ikke rigtigt nogen regler, hvis jeg synes det er fedt så bruger jeg det.
Er der nogle personer/stjerner, som du specielt gerne vil lave tøj til? 
Det går jeg <spanclass=”grspelling”>ikke retmeget op i. Det giver mig et kick at se almindelige mennesker gå rundt i mit tøj. Blandt andet på en tur til Milano så jeg en fyr cykle rundt med min t-shirt på, det var mega fedt. Jeg bliver da også glad når jeg ser folk uploader billeder af mine ting på facebook eller på Instagram.
Hvad kan en designer som dig råde folk til i Grønland når det kommer til tøj? 
Vær jer selv, køb gode ting som er lavet med sjæl og hvor man har en relation til mærket.
Tre store designere for dig er…? 
Henrik Vibskov, Alexander McQueen og Bernhard Wilhelm. Jeg var i Seattle sidste år sammen med Henrik Vibskov og han var en utrolig sjov og spændende person. Det betyder meget for mig at designeren skiller sig ud, at det ikke er en som sidder og kopierer andres varer.
Hvor meget, eksemplevis, koster en kjole fra Bibi Chemnitz? 
Tjek vores webshop, vi sender også til Grønland. Vi har sat os det mål at sætte vores pris så de fleste folk kan købe vores ting hvis det er noget de virkelig ønsker. Jeg producerer et meget lille antal af hver style, og da jeg samtidig producerer i Europa kan mine priser ikke være superlave. Men hvis man sammenligner mine priser med andre mærker som mit eget, så er det faktisk ret billigt.
Hvor er det muligt at købe dit tøj?
Mit mærke kan nu købes i en lang række af grønlandske byer, Nønne Nuuk, Anuni Aasiaat, Anuni Sisimiut, Timimut Qaqortoq, Nea Qasigiannguit, Butik 56 Ilulissat. Men det sælges også i Danmark, Tyskland, Italien, Hong Kong, Japan og en række andre lande.
Hvad er dine planer for fremtiden? Hvor kan du se dig selv om 10 år? 
Om ti år skulle mit mærke gerne være et mærke som er kendt for fede designs og god kvalitet. Jeg vil meget gerne have, at jeg har en lille og stabil kerne af kunder rundt omkring i verden.
 nuuk look bibi c 11nuuk look bibi c 12
                                                                      Glem ikke at se vores Facebook profil:
                                                                            fbm