ARCTIC CIRCLE RACE ER SLUT

106Niviaq-ACR-pressen_2

ACR-pressen_3

Arctic Circle Race – verdens hårdeste skirace 2012 er slut

25. MAR. 2012

Af 139 startede løbere kom de fleste i mål søndag den 25 marts, efter den 160 km lange langrend skitur over tre dage.

Styrt, forstuvninger og overanstrengte muskler var med til at understrege at Arctic Circle Race (ACR) definitivt er verdens hårdeste langrends skiløb.

Lige fra starten var der drama, da topseedede Karl-Peter Kristensen måtte udgå med en skade efter kun 6 km.

Weekenden igennem arbejde lægehold og sygeplejersker på højtryk. Det meste kunne dog klares på stedet, og de fleste gennemførte trods blå mærker og smerter.
SarahMurphy-ACR-pressen_4
Et flot vejr med temperaturer omkring frysepunktet, drillede løberne med hensyn til at styre deres forbrug af væske og energi. Mange steder kunne der ikke stødes fra med stavene der sank ekstra langt i på grund af sneens konsistens.

Artic Circle Race (ACR) nord for polarcirklen har i år tiltrukket deltagere fra 15 lande og dermed endnu engang understreget sin internationale profil.

En imponerende indsats fra Martin Møller (GRL) sikrede ham første pladsen efter tre dages sololøb i spidsen. På intet tidspunkt tillod han sig selv at slappe af trods en suveræn føring. »Der skulle jo være plads til eventuelle skader« som han sagde.

Niviaq Chemnitz Berthelsen (GRL) sikrede sig førstepladsen blandt kvinderne, og dermed har Grønland igen understreget at verdenseliten kan forvente hård konkurrence fra landets egne løbere i Arctic Circle Race.

ACR Resultater
TOP-3-maend TOP-3-damer